Wijkvereniging Passewaaij
Hier vindt u het nieuws van de Wijkvereniging

Welkom op de website van de Wijkvereniging Passewaaij. Op deze site vindt u informatie, activiteiten en andere bijzonderheden over en om Passewaaij.

U kunt zich via deze site ook aanmelden bij de wijkvereniging. Voor vragen en/of opmerkingen over de wijkkrant en de website kunt u mailen naar de redactie, voor overige vragen kunt u mailen naar het bestuur.

Activiteitenkalender is vernieuwd   (20 april 2018)
De activiteitenkalender is vernieuwd met o.a. zomerfeest Passewaaij.
Lees meer...

De Passewaaijer mei 2018   (20 april 2018)
De Passewaaijer van mei 2018 is nu ook beschikbaar via de website.
Lees meer...

Rotondaschool Passewaaij organiseert sport-en spel evenement   (20 april 2018)
Op vrijdag 20 april organiseert Rotondaschool Passewaaij een sport-en spel evenement. Ook de parkeerplaats tegen de school aan (locatie Hondsroos) zal hier onderdeel van uitmaken. Hier wordt een groot springkussen geplaatst. Wij willen u vriendelijk vragen op deze dag uw auto elders te parkeren.
Met vriendelijke groet,
Rotondaschool Passewaaij

Tour de Waal op 5 mei   (20 april 2018)
Stichting BOL, Neerijnen, organiseert alweer een aantal jaren het evenement “Tour de Waal” op 5 mei, met diverse fietsroutes langs de noord- en zuidzijde langs de Waal, diverse pontjes tussen noord- en zuidzijde, en brood droppings op diverse plekken langs de Waal. Ook vorig jaar werden onder andere op de BOL bij Zennewijnen broodjes gedropt, een bijzonder leuk evenement, en dit jaar voor herhaling vatbaar.
Vorig jaar konden schoolkinderen uit Passewaaij een eigen gemaakt klei potje bakken in de ondergrondse oventjes. Voor dit jaar leek het ons leuk een concert te organiseren door fanfare Euphonia op de BOL VAN ZENDE, aan de Waal, in afwachting van het vliegtuig dat de broodjes dropt.
Daarnaast zal het buurthuis geopend zijn met een buitenterras voor een hapje en een drankje.

Het programma:

  1. De dropping van de broodjes zal plaatsvinden tussen ca. 12:45 en 13:50 uur. De planning is 13.20 uur.
  2. Het buurthuis zal geopend zijn met een gezellig terras, waar zelfgemaakte soep, tosti’s en ander heerlijks wordt geserveerd.
  3. De kinderen kunnen marshmallows roosteren bij de vuurschaal.
  4. In het Buurthuis worden films getoond over de Waalcrossers, waarvan een standbeeld in Zennewijnen ter ere van het verzet in het algemeen en Zennewijnen in het bijzonder.
  5. Op de Bol bij het water van de Waal zal Fanfare Euphonia uit Ophemert een bevrijdingsconcert geven.
  6. Onze plaatselijke verhalen verteller, Paul Beers, zal op de Bol verhalen vertellen over de Waalcrossers en een zwaar bevochten vrijheid.
Lees meer...

Project Anders Wonen   (17 januari 2018)
17 Januari staat dit punt op de agenda van de raadsvergadering.
Lees meer...

Project Anders Wonen   (26 december 2017)
Het College van B&W heeft een besluit genomen om een aantal mensen met psychische problemen te huisvesten in een tijdelijke woonvoorziening tussen de Reuchlinlaan en het LingeWaalpark. Toen dat bekend gemaakt werd kwamen er direct diverse mensen in het geweer. Wat zou dat betekenen en hoe was het gesteld met de veiligheid. Er werd een informatieavond voor omwonenden georganiseerd en een algemene inloopavond voor andere belangstellenden.
Lees meer...

Dode Buxus in de wijk   (9 september 2017)
Als aanvulling op dit het artikel in de Passewaaijer wil ik graag wijzen op enige nuttige internetsites die informatie bieden ter bestrijding van de buxusmot. De rupsen zijn n.l. door spuiten met doeltreffende middelen zeer goed te bestrijden. Een paar nuttige internetsites zijn tuinadvies.nl en tuincursus-online.nl, zoekterm: “buxusmot bestrijden”.
Zelf heb ik goede ervaringen met DECIS PLUS (Bayer - uit België), maar er zijn meer middelen te koop, zowel via internet als via de lokale tuinwinkels. Erg goed is ook BIO-PYRETREX Garden (www.edialux.nl). Spuiten in het voorjaar (april/mei) om van de jonge rupsen af te komen. Na de eerste behandeling na 10-14 dagen behandeling herhalen i.v.m. de voortplantingscyclus van de rups. Krijgt u daarna bezoek van de rupsen van de buren, dan de behandeling herhalen. Momenteel (ik schrijf dit in begin september) zie ik veel motten rondvliegen. Spuiten heeft dan weinig zin meer daar de meeste middelen inwerken op de (jonge) rupsen. Het zal echter wel een voortdurende strijd blijven, maar een mooie volle buxus is de moeite waard. (Gerard Kampert).

Fruitmoza├»ek Passewaaij 2017   (7 juli 2017)
Ontwerp: De culturele parel van Tiel, muziek, dans, toneel en bibliotheek in de Westluidensepoort.
Lees meer...

Zwemmen in de Waal is gevaarlijk   (30 juni 2017)
Met het warme weer zoeken mensen verkoeling in de Waal. Dat is levensgevaarlijk.
Lees de infographic van Rijkswaterstaat...

Creatieve Workshops   (12 maart 2017)
Op woensdag 19 april geeft Huis42 onder het genot van een hapje en drankje weer een gezellige groen workshop in het wijkgebouw aan het Koerierspad. Die avond gaan we een stoer robuust hart (53x57 cm) opbinden met pistache, eucalyptus en gipskruid.
Lees meer...

Spectaculaire spreeuwenzwermen   (25 februari 2017)
Nee, dit is geen rook die uit de schoorsteen komt, maar een zwerm spreeuwen die tegen het vallen van de avond hun gezamenlijke slaapplaats opzocht in een groep hoge coniferen aan de rand van Passewaaij bij de rotonde met de tol. In januari was het een dagelijks ritueel. De spreeuwen komen van alle kanten aanvliegen, soms met zeven maar met zeventig tegelijk, tot duizenden vogels. Om als het ware opgezogen te worden door de bomen voor een veilige overnachting, beschut tegen wind en regen en eventuele aanvallers.
Lees meer...

Kerstmarkt 2016   (25 februari 2017)
De eerste Passewaaijse Kerstmarkt was een succes. Vele standhouders, muziek, een levende kerststal en een arrenslee waren het toneel van deze gezelligheid. De weergoden waren ons goed gezind en ondanks de kou waren er vele enthousiaste mensen als bezoeker in Winkelcentrum Passewaaij.
Lees meer...

Recepten waaijer   (25 februari 2017)
De recepten waaijer is vernieuwd.
Lees meer...

Aanmelden Wijkvereniging
U kunt zich via deze site ook aanmelden bij de wijkvereniging. Voor vragen en/of opmerkingen over de wijkkrant en de website kunt u mailen naar de redactie, voor overige vragen kunt u mailen naar het bestuur.

Aanmelden pagina’s
Er is nu ook de mogelijkheid om uw pagina aan te melden bij onze links. Lees hiervoor de voorwaarden en vul het formulier in.

Naar het begin van deze pagina